söndag 1 augusti 2010

Trea på rallypallen i SWRC

Patrik Sandell och Emil Axelsson Foto: Redbullrally.com McKlein


I torsdags startade Finska rallyt. 120 bilar i startfältet.
En av de tävlande ekipagen var Patrik Sandell och Emil Axelsson, med en Skoda Fabia S2000. I år firade tävlingen 60 års jubileum och intresset för tävlingen var enormt.

-Det har gått skitbra, utbrister Emil. Det finns absolut inget att klaga på. Patrik och Emil hamnade på prispallen som nummer tre, bara 19 sekunder efter P-G Andersson som hade problem med servostyrningen. Emil fortsätter:

-Vi har blivit rankade vårt bästa VM rally någonsin på det sätt vi utfört tävlingen och med den fart vi hade. Trots bromsproblem, som gjorde att de fick åka en sträcka med bromsar på bara tre hjul och en annan sträcka helt utan bromsar. De blev fruktansvärt besvikna och tappade en halv minut till den föreliggande åkaren, ett gigantiskt jobb att plocka in.
- Det är aldrig roligt när det blir problem med bromsarna, säger Emil Axelsson.De fick då veta att P-G hade problem och satsade allt som gick utan att göra dumma misstag. De tog igen 15 sekunder men det skilde ändå 19 sekunder i mål.
-Det var få ställen vi hade kunnat åka snabbare än vi gjorde. Möjligtvis någonstans hade vi kunnat plocka 15 sekunder men det var plattan i mattan hela tiden.Emil fortsätter:-Skillnaden hade nog inte varit mer än ungefär tre sekunder om både vi och P-G sluppit problem. Finska rallyt är den häftigaste tävling som finns rallymässigt. Allt annat förbleknar i jämförelse.Emil beskriver lyriskt raksträckor, krön, svängar och vägens lutning.

Han berättar hur de utmanar naturlagarna hela tiden och att hela året går i väntans tider på finska rallyt.Patrik fick flyga helikopter hem och Emil tog färjan, men lovar att han ska ta igen det vid tillfälle. Han är fruktansvärt nöjd över resultatet och vittringen är stark efter guldmedalj. Jakten fortsätter.

Härnäst följer hemkomst till Ydre för Emil på måndagkvällen och en vecka ledigt tror han att det kan bli. Sedan bär det av till Österrike för asfaltstest och sedan fortsätter killarna till Tyskland för deras första VM tävling där på asfalt.-Vinnaren Juho Hännynen var övermäktig och visade ytterst skickliga kunskaper, avslutar Emil och går för att uppgradera sin hytt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar