onsdag 4 augusti 2010

Roddar dramatik









ASBY

Sommaroddens andra deltävling avgjordes i stor dramatik på herrsidan då Asbys lag knäckte inte mindre än två åror och en årkult. Simon Edefors höll i båda årstumparna.
Sedan 2004 har tävlingarna pågått. Det startade med jubileet av Boxholm II:s 100 årsjubileum. Första året var det fyra båtar och i år är det sju stycken.

Publikintresset var stort och en sann folkfest blev det på stranden i Asby. Tävlingen vandrar runt i bygden kring sjön Sommen och på onsdagen var det Asbys tur att arrangera.
Alla båtar startar från stranden med en vändning och sedan är det en kamp ut till en boj med flaggor på. Där hämtar varje lag en flagga och vänder sedan in igen, för att lämna över till en flagghämtare på stranden, i sann stafett anda. Därefter ror de ut båten igen till nästa boj, med nästa flaggfärg tills alla fyra flaggorna är i hamn.

Först ut var damerna i sex stycken Sommaskep. Sommen saknade ett damlag. Asby var hungriga och hade kapten Grogg vid rodret. Iförd sjörövarhatt förde hon sitt lag mot en andra plats mot vinnande Bocksholm som hade en liten ledning redan efter att ha plockat första flaggan. Josefin Andersson, takthållare i vinnande Bocksholmslaget säger:
-Skönt! Nu känns det skönt. Vi har tränat så mycket för att vinna det här.
Lika nöjd var inte Simon Edefors i Asbys herrlag. Reserv åran låg på stranden när den första gick av. Vid nästa vändning gick så den andra av och sedan årkulten trots detta kom laget fyra.

-Vi får vara nöjda ändå. Vi behöll fjärde platsen i alla fall. Det är bara att gratulera Bocksholm till segern.
Simon fortsätter:
-Det är bara att snickra vidare för de i laget som har semester.
Tävlingarna fortsätter nu i Norra Vi på fredag och avslutas på lördag vid Torpa brygga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar