torsdag 21 april 2011

Bilskoj på allvar, stora event för YdregrabbarnaYDRE
I den lilla orten Österbymo försiggår en hel massa spännande saker som gemene man inte känner till. Ta dessa grabbar till exempel, som gjort hobbyn till ett jobb.

Från att som tonåringar ha mekat bil i skitig overall sitter de nu på sitt nyinredda kontor i fina skjortor med logga på. Simonpromotion som är en marknadsföringsaktör på den stora marknaden, det andra benet i firman är Bilskoj. Förra helgen befann de sig i Stockholm i Kungsträdgården och marknadsförde ett företag, känt för sin turkiska youghurt och raggmunkssmet på burk.
-Ja det blev en riktig turkisk-svensk crossover, när vi blandade i lingonsylt med yoghurten till raggmunkarna, säger Simon Johansson som är kock i grunden.
Han och hans kollegor fick servera 2000 smakportioner under helgen.
De är också på plats och syr ihop hela konceptet när en ny bil ska lanseras, och hjälper företag att få ut sina produkter på marknaden.
-Ja då bygger vi upp ett showroom, ordnar bar och mat och fixar meny och allt.
Johan Kastensson som har växt in i företaget och är anställd sedan tre år säger:
-Vi erbjuder helhetslösningar. I påsk står vi på Elmiamässan i Jönköping för tredje året i rad och har lådbilstävlingar.
Tv- programmet "Sveriges värsta bilförare" har lånat en ramp av Bilskoj. Den har nu kommit hem igen och tanken är att den ska få börja användas på hemmaplan.
-Vi vill skapa en aktivitetsplan här hemma, för svensexor, möhippor och där företag till exempel ska kunna ta sina kunder ut och leka lite efter lunchen. Vi har så kallade experimentbilar som är långt ifrån det man lärde sig på körskolan. Mörkerbilen erbjuder ingen sikt utan föraren får helt lita på instruktioner, felstyrda bilar, lådbilar med mera.
På deras hemsida www.bilskoj.com finns en webbutik med fina lådbilar med broms, ratt och dekaler till design.
-Det märks tydligt att intresset ökar för lådbilar, när de som är födda på -70 och -80 talet har barn som växer upp, säger Simon Johansson.
I snart tio år har han drivit sitt försäljnings- och eventbolag och det går åt mycket grejer till verksamheten.
-I storstäderna är det dyrt med lagerlokaler och vår verksamhet är utrymmeskrävande, så vi jobbar både i Ydre och i Linköping. Vårt kontor ligger i gamla Smålands Krafts lokaler. Här har vi nu röjt ner en massa skog och rensat upp på området som är en gammal helikopterplatta. Vi hoppas kunna ge en försmak av aktiviteter redan i höst, men till nästa vår ska det vara klart. Vi har brottats med den långa vintern som gjort att det tagit tid för oss, säger Simon Johansson.

Simon har fler järn i elden än så. Han är också speaker på olika tävlingar som svenska VM-rallyt

När han nämner Midnattsolsrallyt blir det ett särskilt glitter i ögonen på både Simon och Johan. Det går inte att ta miste på att det är ett sådant event de skulle vilja göra till sitt årliga stora.
www.bilskoj.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar