tisdag 19 april 2011

Fiskekort via sms

Daniel Stolt med nyfångad gös i Sommenbygden. Foto: Kristian Kårdal
OBS. Bilden får ej kopieras.




När solen gått upp tidigt och sjön ligger spegelblank, kan sportfiskaren få brått iväg. Den lokala butiken eller bensinmacken har inte hunnit öppnat och det går inte att få tag i fiskekort.

Sedan tio år tillbaka har tjänsten funnits på nätet, men varit relativt okänd för allmänheten. Nu har det satsats en hel del på att nå ut, för att förenkla för den fiskeintresserade.
Kristian Kårdal, projektledare som utvecklat fisketurismen i Sommenbygden:
- Det är jättesmidigt att kunna köpa fiskekort på nätet, även för turister. Det marknadsförs via fisketidningar och sajter på nätet. Det är ju en positiv grej som gör att det hela tiden går ut den senaste informationen. Det kan hända mycket på en sommar och det här underlättar ju även för turistbyråer och andra servicepunkter. De som säljer korten slipper bli väckta halv sex en söndagsmorgon, säger Kristian Kårdal.
Thomas Abrahamsson, vd för ifiske berättar:
-Vi startade 2008 och har nu gått samman med fiskekortet.se från Åtvidaberg som var först. Från början när jag var liten så var det alltid svårt att köpa fiskekort. Det var en sur gammal bonde med en ilsken hund som sålde korten. Jag visste inte var jag fick fiska och det har varit ganska svårt i alla år att köpa fiskekort på ett bra sätt.
Han fortsätter:
-Det finns 2500 fiskevårdsföreningar i dag som säljer fiskekort genom butiker, bensinstationer med mera och vi ser oss som ett komplement till dem. Ett miljövänligt alternativ, där det inte blir några extra mil med bilen och inte ens ett papper. Här får du kortet via sms och kostnaden dras på mobilräkningen. Sen följer ett påminnelse sms för rapportering om fångsten. Öppet dygnet runt, året runt. Tjuvfisket minskar också när det blir enkelt att skaffa kort, avslutar Thomas Abrahamsson.

www.ifiske.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar