fredag 18 november 2011

Pingvintröjorna är på väg

Ett så fantastiskt gensvar vi fick ifrån hela landet!
Detta blev i det närmaste en folkrörelse trots att många ifråga satt det vi gör, om det är ett aprilskämt eller varför vi inte hjälper barn i tredje världen istället.
Idag packade vi det första paketet med små pingvintröjor, omsorgsfullt stickade i alla möjliga färger i ullgarn, från landets alla hörn!
Töre, Växjö, Sorsele, Karlstad, Filipstad, Nässjö, Aneby, Västerås, Stockholm, Upphärad, Sturkö, Vargön...ja det är alldeles otroligt. Under tre dagar den här veckan kom det inte mindre än 42 tröjor till oss på Lyan. Jag kommer lägga ut bild på allihop här på bloggen, och har vi tur kan vi få se bilder från Nya Zeeland med de här tröjorna..så vi vet att det kommit fram.

Vi har också fått garn från Baggemålen, garn gjord på ull från Gotlandsfår här i Ydre, vi har fått pengar att köpa garn för, och idag ringde en dam från Stockholm som ville skänka två kilo växtfärgat ullgarn! Så det är bara att sticka på. När vi fått ihop ett gäng till, så postar vi igen! Idag kunde vi lägga 61 stycken pingvintröjor iväg till Skeinz i Napier på nya Zeeland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar