onsdag 30 november 2011

Pingvinfeber

Varje dag i stort sett, får vi små fina hemstickade tröjor till pingvinerna från folk runt om i Sverige. Vi stickar själva också, och vårt stickcafé på Lyan är öppet måndagar mellan 10-13.
På Nya Zeeland har man nu börjat släppa tillbaka de första helt rehabiliterade små blå dvärgpingvinerna ut i havet igen. Viljan att hjälpa är så stor runt om i världen , och tröjorna strömmar fortfarande in till garnbutiken Skeinz i Napier.
De har nu köpt in gosedjurs pingviner som heter Flip, som man kan köpa för 25 australiska dollar. Pengarna går till en fond för pingvinerna. Med hjälp av den, har man nu byggt upp ett rehabcenter för pingviner, då tröjorna inbringat 35 000 aus dollar!
I ett tv inslag kan man nu se hur tagna de är över svenskarnas lust att hjälpa, och där har vi utgjort en stor pusselbit!
Så med det vill jag tacka all media som hjälpt oss hjälpa!Och naturligtvis alla ni som stickat och stickar!
Här kan man se hur de små pingvinerna tvättas rena från oljan:
http://www.bayofplentytimes.co.nz/photos/little-blue-penguins-getting-washed/9401/#id=little-blue-penguins-getting-washed&num=19

Och här kan ni se Skeinz personal prata om Sverige....
http://www.3news.co.nz/Penguin-jumper-innovator-combats-woollen-overload/tabid/1216/articleID/234479/Default.aspxVi stickar vidare och skickar när vi fyllt en låda till..Skicka din pingvintröja till:

Lyan
Mosshultsvägen 3
57060 Österbymo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar